Vergietpiet

Vergietpiet heeft een geheugen als een vergiet. Hij vergeet werkelijk alles. Elke keer als hij op een tafel gaat staan schrikt hij zich weer een ongeluk, omdat hij vergeten was dat hij hoogtevrees had…
Vergietpiet is ook een erg trotse Piet met allerlei wilde plannen. Gelukkig is Kwebbelpiet erbij want er zitten nogal eens ideeën bij die niet al te slim zijn. Zo wilde hij eens de staf van Sinterklaas gebruiken om de soep te roeren en leek het hem een goed idee om de verdrietpiet te troosten door hem een bloemkool te geven.

Vergietpiet is de meest ervaren Piet en vindt dat hij de baas is. Kwebbelpiet speelt het spelletje mee maar neemt vaak ongemerkt de beslissingen. Vergietpiet is haantje de voorste om iets te doen, ontdekt dat hij vergeten is hoe het ook alweer moet en laat het dan, heel aardig, aan iemand anders over.
 

Kwebbelpiet

Kwebbelpiet is een enorm lief en zorgzaam pietje die net van de Pietenschool afkomt. Ze praat helaas wel zoveel dat je oren ervan gaan tuuteren.

Als er weer eens iets geks gebeurt doet haar dat vaak denken aan een grappige vergissing die Vergietpiet in het verleden gemaakt heeft, “zoals die ene keer toen jij de sokken van Sinterklaas op 90 graden had gewassen en Sinterklaas de sokjes aan een baby cadeau had moeten doen”. Vergietpiet praat er dan altijd snel overheen “Dat willen de kinderen toch helemaal niet weten”.

Omdat kwebbelpiet zo’n enorme prater is flapt ze er nog wel eens iets uit waar ze achteraf spijt van krijgt. Ze schaamt zich dan en voelt zich erg ongemakkelijk. Ze heeft veel respect voor Vergietpiet die meer ervaring heeft maar weet hem wel vaak voor haar plannen te enthousiasmeren.
 

Sinterklaas

Sinterklaas zit op zijn prachtige troon. Deze hulp sint is niet te onderscheiden van de Goedheiligman met zijn roodfluwelen kostuum van de landelijke intocht.

Deze ervaren oude baas weet de kinderen en de ouders te vermaken met zijn vriendelijke stem en gevatte opmerkingen.

De pietenshow kan ook zonder Sinterklaas geboekt worden.